شاخصهای تحلیل درون زنجیره ای In to the block
تحلیل درون زنجیرهای، تحلیل آن چین یک زمینه نوظهور
تحلیل درون زنجیرهای، تحلیل آن چین یک زمینه نوظهور است که با استفاده از آن میتوان به بررسی عوامل بنیادین، سودمندی و تراکنشهای یک رمرزارز و شبکه بلاکچین آن پرداخت. تحلیلگرانی که از آن چین دیتا (On-Chain Data) استفاده میکنند، در تلاش هستند که با افزایش و بهبود درک خود از شبکه و تحلیل و بررسی معیارهای مختلف، پیشبینی بهتری از حرکات قیمتی یک رمزارز در آینده داشته باشند. بهطور معمول، در تحلیل درون زنجیرهای مواردی همچون حجم تراکنشها، جزئیات استخراج همچون پاداش بلاک، وابستگیهای قیمتی، ورود و خروج سرمایه از صرافیها و موارد مشابه دیگر بررسی میشوند
.
تحلیل On Chain، شباهت زیادی به تحلیل فاندامنتال دارد، اما اصلیترین تفاوتاش این است که در تحلیل آن چین، از دادهها و اطلاعات موجود در بلاکچین برای تعیین ارزشمندی یک شبکه استفاده میشود؛ این در حالی است که در تحلیل فاندامنتال به تعیین ارزش واقعی یک پروژه یا شرکت پرداخته میشود.
چرا تحلیل آن چین دیتا برای بیت کوین اهمیت بیشتری دارد؟
همانطور که در تعریف بالا از آنچین دیتا گفته شد، ما برای استفاده از این تحلیل نیاز به اطلاعات بلاک چین داریم و بیت کوین به دلیل محبوبیت و قدمتی که دارد، اطلاعات بیشتر و مفیدتری در شبکهی بلاک چین دارد.
چرا باید تحلیل آن چین دیتا را انتخاب کنیم؟
در جهان امروزی با قرار گرفتن ثروت در دست عدهای محدود، اقتصاد حالت بیمارگونهای دارد. امروزه شما نمیتوانید تراکنشهای دولتها و افراد مهم را بررسی کنید؛ اما در تحلیل onChain Data این امکان وجود دارد و همین امر میتواند بسیاری از فسادهای مالی را کاهش دهد. تحلیل تکنیکال تنها قیمت را بررسی میکند؛ در حالی که on-Chain Data علاوه بر قیمت، احساسات مردم نسبت به بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری را نیز تشخیص میدهد و با توجه به دادههایی که در اختیار ما میگذارد، گاهی میتوانیم حتی بیشتر از تحلیل تکنیکال، به آن تکیه کنیم.
معرفی وبسایتهای ارائهدهنده داده On chain
در این بخش به معرفی برخی از سایتهای ارائهدهنده خدمات on chain میپردازیم.
In to the block
این وبسایت گستر? وسیعی از امکانات و ابزارهای تحلیلی همچون تحلیل درون زنجیرهای برای بسیاری از رمزارزها، دادههای لیست سفارشات و تحلیل سنتیمنتال را پوشش میدهد.
سنتیمنت یکی دیگر از وبسایتهای ارائهدهنده آن چین دیتا و دادههای مربوط به تحلیل درون زنجیرهای است که میتوانید برای دسترسی به برخی اطلاعات از این وبسایت استفاده نمایید.
CQ.live
وبسایت CQ.live چیزی است که هر تریدری باید آن را بشناسد و از آن استفاده کند. این وبسایت یکی از ابزارهای مهم در بررسی جریان نقدینگی در صرافیها، فعالیت ماینرها و… است.
Coinmetrics
این وبسایت به ارائه خدمات رایگان در زمینه دادههای درون زنجیرهای برای 37 دارایی رمزارزی پرداخته است و از پیشگامان حوزه آن چین دیتا است.
Look into bitcoin
وبسایت look into bitcoin، منبعی رایگان برای مدلسازی چرخه بازار بیت کوین و پارامترهای درون زنجیرهای است.
Glass node
در این وبسایت، برخی از امکانات اولیه مربوط به اطلاعات درون زنجیرهای به صورت رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است اما برای دسترسی به امکانات پیشرفتهتر، باید مبلغی را پرداخت کنید.
محدودیتهای استفاده از تحلیل درون زنجیرهای
در ادامه به برخی از محدودیتهای تحلیل درون زنجیرهای میپردازیم:
تاریخچه دادههای موجود برای بیت کوین، مربوط به چیزی حدود یک دهه و دادههای برخی دیگر از رمزارزها حتی به کمتر از این مدت برمیگردد. بر همین اساس ممکن است برخی از دادهها کمتر قابل اعتماد باشند یا در صورت وجود دادههای متناقض، تفسیر آنها تغییر یابد.
راهحلهای لایه دو مقیاسپذیری مثل لایتنینگ یا سایدچینها، پتانسیل تغییر شکل حجم تراکنشها را دارند. با توجه به اینکه این موارد در دادههای درون زنجیرهای اندازهگیری و در نظر گرفته میشوند، ممکن است در طول زمان تغییر کنند یا دقت کافی را نداشته باشند.
تحلیل درون زنجیرهای یا تحلیل آن چین برای تریدرهای کوتاهمدت و اسکالپرها مناسب نیست و سیگنالهای حاصل از این تحلیلها، جهت استفاده در بازههای زمانی بلندمدت مناسبتر است. این بدان معنا نیست که تریدرهای کوتاهمدت هیچ بهرهای از این نوع تحلیل نمیبرند، بلکه این دسته از تریدرها نیز با استفاده از برخی پارامترهای دادههای درون زنجیره ای یا با ادغام این نوع تحلیل با دیگر ابزارها، اندیکاتورها یا انواع دیگر تحلیل همچون تحلیل تکنیکال، به نتایج مفیدی دست خواهند یافت.
تحلیل آن چین دیتا یا تحلیل تکنیکال؟
بسیاری از تکنیکالیستها بر این باورند که تمامی اتفاقاتی که در بازار میافتد وابسته به قیمت است؛ پس کمک قیمت میتوان آنها را پیشبینی کرد. در بازارهای مالی به خصوص بازار ارزهای دیجیتال، هرگز اطلاعات 100% وجود ندارد و همهچیز وابسته به احتمال است. علاوه بر آن، در بسیاری از موارد دیدهایم که تحلیل تکنیکال هم میتواند اشتباه کند. با وجود اصرار تکنیکالیستها به کافی بودن تغییرات قیمت برای پیشبینی بازار، باز هم تحلیل آن چین میتواند اطمینان شما را از وارد شدن به یک معامله بیشتر کند.
عاقلانهترین روش این است که برای وارد شدن به یک پوزیشن، هم از تکنیکال و هم از on-Chain Data تاییدیه گرفته باشیم.
استفاده از آن چین دیتا در ترید
در قسمتهای قبلی به بررسی مفهوم تحلیل درون زنجیرهای و وبسایتهای ارائهدهنده این اطلاعات پرداختیم. تریدرها و تحلیلگران مختلف میتوانند بر اساس اهداف و نوع نیاز خود، از هر یک از این اطلاعات و دادهها در تصمیمگیریها و معاملات خود استفاده کنند. به عنوان مثال، میزان ورود و خروج دارایی به یک رمزارز یا انتقال دارایی از کیف پولها به صرافی و یا دیگر فعالیتهای افراد در شبکه، میتواند تعیینکننده آیند? قیمتی رمزارزها باشد.
توجه داشته باشید که استفاده از تحلیل درون زنجیرهای به تنهایی نمیتواند برای تمامی بازههای زمانی و انواع تریدرها مناسب باشد و هر کسی موظف است با توجه به نوع نیاز، استراتژی و برنامه معاملاتی خود این تحلیل را با انواع دیگر ابزار، اندیکاتور یا تحلیل ادغام نماید.
8 پارامتر مهم در تحلیل آن چین
در این بخش قصد داریم به بررسی جزئیات هشت پارامتری که در تحلیل های درون زنجیرهای از آنها استفاده میشود بپردازیم. یکی از برنامههایی که میتوانید برای بررسی این پارامترها استفاده نمایید، MLQ APP است. اطلاعات موجود در این برنامه از Into the Block گرفته شده است. برای استفاده از این برنامه کافی است یک آدرس ایمیل داشته باشید. در ادامه به جزئیات این پارامترها خواهیم پرداخت.
پس از ورود به برنامه در قسمت خلاصه کوین، مروری بر برخی از پارامترهای مرتبط و مهم برای هر رمزارز آورده شده است. به عنوان مثال، تصویر زیر مربوط به ارز دیجیتال بیت کوین (BTC) است.
رفتار سرمایهگذاران نسبت به قیمت بازار
اولین پارامتر موجود در این قسمت، نشاندهند? مقایس? میانگین قیمت خرید آدرسهای دارای موجودی، با قیمت فعلی است. اگر قیمت میانگین خرید آدرسی از قیمت فعلی کمتر باشد، به اصطلاح In the money و اگر قیمت میانگین خرید آدرسی از قیمت فعلی بالاتر باشد، به اصطلاح Out of the money نامیده میشود. همانطور که در شکل زیر میبیند، میانگین این آدرسها به صورت درصدی نمایش داده میشود.
توزیع دارایی هولدرها
این پارامتر نشاندهنده میزان عرضه در گردشی است که در اختیار نهنگها یا سرمایهگذاران یک رمزارز قرار دارد. این شاخص میزان آدرسهایی را که بیش از یک درصد از عرضه کل را در اختیار دارند نشان میدهد
.
وابستگی قیمت با بیت کوین
این پارامتر وابستگی بین یک دارایی رمزارزی و بیت کوین را بر اساس دادههای آماری 30 روزه نشان میدهد. به عنوان مثال، در تصویر زیر وابستگی قیمتی بین اتریوم و بیت کوین آورده شده است.
چرا یادگیری تجزیه و تحلیل زنجیرهای برای تریدرها مهم است؟
تجزیه و تحلیل درون زنجیرهای که به تحلیل آن چین معروف است، علمی نوظهور به حساب میآید که پارامترهای اثرگذار روی قیمت رمزارزها را بررسی میکند. استفاده از مبانی تحلیل On chain برای معاملهگرانی که میخواهند با توجه به اطلاعات و اخبار دنیای بلاکچین استراتژیهای معاملاتی خود را تعیین کنند، سودمند خواهد بود.
رایجترین روش تحلیل معاملات و قیمتهای ارزهای دیجیتال، پرایس اکشن یا تحلیل تکنیکال است. با این حال استفاده از حجم زیادی داده و اطلاعات عمومی، چشمانداز منحصربهفردی ایجاد میکند. این نوع تحلیل میتواند مکملی برای سایر تحلیلها باشد.
تحلیل آن چین چیست؟
کریپتوکارنسی اولین بازاری است که در آن، تمام دادهها از طریق بستری به نام «دفتر کل توزیع شده» قابل مشاهده و استخراج است. در واقع بلاکچین گنجینهای از دادههای مالی است که تمام آنها غیرقابل تغییر و اصلاح هستند. این اطلاعات به صورت عمومی در دسترس همگان قرار دارد. به کمک این دادهها امکان بررسی رفتار و احساسات سرمایهگذاران وجود خواهد داشت.
تحلیل آن چین بر مبنای اصول علمی و دادههای تحقیقاتی طراحی شده است و صرفاً احساسات یا شایعات موجود در بازار را مبنای تحلیل قرار نمیدهد. از این روش میتوان برای تجزیه و تحلیل قیمت و روند حرکتی یک رمزارز یا مقایسه چند ارز دیجیتال استفاده کرد
ارزش هر دارایی یا رمزارز ممکن است دو حالت داشته باشد؛ ارزش کاربردی (میزان سودمندی دارایی) و ارزش معاملاتی (ارزش ناشی از سفتهبازی و معاملات بازار).
تحلیل درون زنجیره ای یا آنچین به ما کمک میکند ارزش سفتهبازی یک ارز دیجیتال را از ارزش کاربردی آن جدا کنیم. برای مثال با بررسی میزان تقاضا، پذیرش رمزارز و فعالیت ماینرها میتوانیم بفهمیم قیمت فعلی بیت کوین در چه وضعیتی قرار دارد
.
تاریخچه تحلیل آن چین
تحلیل On chain اولین بار در سال 2011 مورد استفاده قرار گرفت. در آن زمان از دادههای قیمتی روزانه بیت کوین و مشخصات آدرس کیف پولهای فعال برای تعیین قیمت روزها و ماههای آینده استفاده شد.
یکی از اولین معیارهای تحلیل آن چین نسبت ارزش شبکه به تراکنشهای روزانه (NVT) است. این شاخص در سال 2017 طراحی شد.
شاخصهای تحلیل درون زنجیره ای
با مقایسه ارزش شبکه با حجم تراکنشهای ثبتشده میتوانیم تشخیص دهیم که چه زمانی یک ارز دیجیتال بیش از حد قیمتگذاری شده است. زمانی که ارزش شبکه نسبت به حجم تراکنشها بیشتر باشد، نسبت NVT مقدار زیادی خواهد بود. اگر نسبت ارزش شبکه به تراکنشهای روزانه به طور غیرعادی پایین باشد، ممکن است نشاندهنده قیمت کم رمزارز باشد. در این حالت افزایش قیمت محتمل است.
چگونه شاخصهای تحلیل On chain به تریدرها کمک میکند؟
مزیت اصلی شاخصهای تحلیل آن چین بررسی رفتار سرمایهگذاران و راستیآزمایی روندهای بازار است. دو شاخص اصلی که در تحلیل On chain بیشتر مورد توجه قرار میگیرد، «تعداد آدرس کیف پولهای فعال» و «تعداد تراکنشهای رمزارز» است. افزایش این دو شاخص معمولا همراه با رشد قیمت خواهد بود.
همسویی و دور شدن این دو شاخص از یکدیگر پیامهای گوناگونی را مخابره میکند. برای مثال، دور شدن این شاخصها نشاندهنده ایجاد هیجان در بازار است. از طرفی بررسی UTXO نیز به پیش بینی قیمت بیت کوین کمک خواهد کرد. به کمک این شاخص میتوان حجم رمزارزهای موجود در صرافیها یا ذخیرهشده در کیف پول (هولد شده) را متوجه شد و افزایش یا کاهش معاملات و قیمت را پیشبینی کرد
.
.
منبع: رمز ارز